Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
0
Menu
Categorieën
Gebruik de zoekfunctie!
Zoeken
Winkelmandje

Gladheid bestrijden met strooizout; afhalen in Lelystad, Flevoland

Gladheid voorkomen kan natuurlijk niet; bestrijden doen we het liefst op een zo effectief mogelijke manier. Maar wat doet strooizout nu precies?

Strooizout is een dooimiddel. Het zorgt ervoor dat het vriespunt van water wordt verlaagd. De droge zoutkorrels trekken vocht aan uit de omgeving. Hierdoor ontstaat pekel; een water/zoutmengsel, wat een lager vriespunt heeft dan water. Als ijs in aanraking komt met pekel gaat het smelten. Het omringende ijs blijft smelten tot het zoutgehalte van het smeltwater te laag is geworden.

Voorbeeld

Als water bijvoorbeeld 10 % wegenzout bevat, vriest het pas bij - 6 °C, met 20 % bij - 16 °C, etc., tot het water 'verzadigd' is en er geen zout meer kan oplossen. Dit vriest pas bij - 21,1 °C. Als het ijs beneden - 20 °C nog gesmolten moet worden dan moet het natriumchloride (wegenzout) vervangen worden door calciumchloride. CaCl2 is echter slechter voor het milieu en daarnaast duurder.

Kwaliteit van strooizout

De unieke korrelverdeling van ons zout garandeert een perfect strooipatroon. Het strooizout bevat een zeer laag vochtgehalte en is daarom goed houdbaar, klontert niet en is altijd klaar voor gebruik.

Afhalen in Lelystad, Flevoland

Het strooizout is in verschillende hoeveelheden af te halen uit ons magazijn in Lelystad. 

Betaalmethodes