Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
0
Menu
Categorieën
Gebruik de zoekfunctie!
Zoeken
Winkelmandje

Mistlamp op aanhanger verplicht?

Een aanhangwagen, bijvoorbeeld een caravan, boedelbak of vouwwagen, met een toegestane maximum massa van maximaal 750 kilo moet 1 of 2 mistachterlichten hebben. Heeft het voertuig dat de aanhangwagen trekt geen mistachterlicht, dan hoeft de aanhangwagen ook geen mistachterlicht te hebben. Een fietsendrager valt niet onder de categorie aanhangwagen en hoeft dus geen mistachterlicht te hebben.

Mistachterlichten aanhangwagen gebruiken
 

Heeft het voertuig dat de aanhangwagen trekt 1 of 2 mistachterlichten, dan hoeven alleen de mistachterlichten op de aanhangwagen te branden. De bediening van de mistachterlichten moet dan wel plaatsvinden via een schakelaar in het trekkende voertuig.


 

Aanhangwagens met max. massa van meer dan 750 kilo

Een aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 750 kilo moet 1 of 2 mistachterlichten hebben, als op het kentekenbewijs een datum eerste toelating is vermeld van na 31 december 1997. Is de aanhangwagen voor die datum toegelaten tot de weg, dan is een mistachterlicht niet verplicht.

Koop uw mistlamp voor aanhanger online

Bij Onlinetrailerparts hebben wij een groot assortiment verlichting voor uw aanhanger en trailer. Naast mistlampen hebben wij natuurlijk ook achterlichten en verlichtingssets. LED verlichting is leverbaar in 12V, 24V of Multivolt.

Bekijk hier het assortiment mist- en achterlichten

Betaalmethodes