Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
0
Menu
Categorieën
Gebruik de zoekfunctie!
Zoeken
Winkelmandje

Aansluitschema en regelgeving voor aanhangwagen, trailer en caravan

Het kan iedereen gebeuren; de aanhanger afkoppelen, maar de stekker vergeten.... met als gevolg een defecte stekker of stekkerdoos. En nu maar uitzoeken hoe de bedrading heeft gezeten! Of weet u nog wanneer u een mistachterlicht op uw aanhanger of caravan moet voeren? In onze tips leest u het allemaal.

Aanhanger aansluitschema's en tabellen
Op onze site vindt u het verlichtingsschema voor de 7-polige aansluiting, de 13-polige Multicon West aansluiting en de Jeager-aansluiting terug. Ga hier naar het aansluitschema.


Regels voor gebruik mistlamp of het zekeren van uw lading


Mistlamp
Een aanhangwagen, bijvoorbeeld een caravan, boedelbak of vouwwagen, met een toegestane maximum massa van maximaal 750 kilo moet 1 of 2 mistachterlichten hebben. Heeft het voertuig dat de aanhangwagen trekt geen mistachterlicht, dan hoeft de aanhangwagen ook geen mistachterlicht te hebben. Lees hier meer over het gebruik van het mistachterlicht.

Zekeren van de lading

U moet de lading van uw aanhangwagen zodanig vastzetten, zekeren of afdekken dat de lading of delen daarvan tijdens het rijden niet van het voertuig kunnen vallen. Hierbij moet u ook rekening houden met noodstops, plotselinge uitwijkmanoeuvres of een slecht wegdek. Er is niet één bepaald vastzetmiddel dat u moet gebruiken. U kunt voor het afdekken van uw aanhanger bijvoorbeeld een net of een afdekzeil gebruiken. Voor het vastzetten van de lading kunt u denken aan spanbanden. Lees hier meer over het zekeren van uw lading.

Een goed product, snelle levering en een goede service. Dàt is het totaalpakket van Onlinetrailerparts.nl.

Betaalmethodes